En lysande stjärna

Julstjärna javisst! Men helst en papperstjärna. Gissar att det är nostalgifaktorn som styr här... En orange papperstjärna var det första julpynt jag skaffade efter att jag flyttade hemifrån. Det tog förvisso drygt 25 år innan det hände, men ändå. Eftersom det finns så många olika ickejuliga färger och mönster, rosa, lila, prickigt och svart. Kan man ha stjärnor året runt?

I år utvecklar jag vad som påbörjades förra året. Testar vilken av alla LED-lampor jag gillar bäst. Förra året var jag helt nöjd med en enklare lampa som gav 50 lumen och drog mindre än en watt. Hemma på kvällen efter jobbet var det en alldeles tillräckligt behaglig ljusmängd från stjärnan i fönstret. I Philips nya serie lampor CorePro finns en annan intressant lampa. 330 lumen, E14 sockel och 4W förbrukning. Med den har man en lysande stjärna i fönstret även strålande vinterdagar.

julstjärna

Mitt tips till den som söker lampa är att med 330 lumen lyser stjärnan klart och tydligt. Med den kommer du att lysa upp dina fönster. Rummet du har den i kommer att bli upplyst det också. Vill du ha det lite mer diskret kan du välja från 150 lumen och neråt. Välj inte under 50 lumen, om du inte tänker hänga flera sycken i ett rum som det ska vara lite dämpad belysning i. 

30 sep 2012